Langkau ke kandungan utama

Catatan

Vitamin Ibu Mengandung Supaya Kekal Cergas Bertenaga (Shaklee)

Tempoh kehamilan adalah tempoh yang amat meletihkan bagiwanita, tambahan pula bagi mereka yang hamil anak kedua, ketiga dan seterusnya. Peningkatan usia dan pertambahan komitment memerlukan wanita hamil perlukan bantuan untuk kekal bertenaga sepanjang hari mereka.

Antara nutrisi penting yang diperlukan oleh ibu hamil adalah asid folik, protein, kalsium, zat besi dan juga vitamin D. Keperluan nutrisi ini perlu ditampung sama ada melalui pemakanan berzat dan dari sumber makanan tambahan seperti vitamin Shaklee.



Antara vitamin-vitamin Shaklee yang dicadangkan untuk ibu hamil adalah:

1. Vitalea
Sejenis multivitamin yang mengandungi 28 jenis vitamin. Vitalea memastikan kita mendapat khasiat yang cukup. Vitalea juga diperkaya dengan zat besi untuk membantu pembentukan darah merah dalam badan. Vitalea juga bantu naikkan paras hemoglobin atau hb. Penting sangat untuk kita pastikan hb kita sentiasa tinggi supaya semua oksigen berjaya diangkut dan baby mendapat oksigen yang cukup. Vitalea juga bantu …
Catatan terbaharu

RESTOK TERBARU ENERGIZING SOY PROTEIN (ESP)

Assalamualaikum,

Energizing Soy Protein (ESP) memang salah satu produk yang hot selling di Shaklee. Untuk tahun ini sahaja dah beberapa kali ESP out of stock dan bila Shaklee restock balik, mesti tak lama kemudian ia jadi out od stock kembali. Memang ramai yang mengejar!

Untuk status restock yang terkini, sila refer pada pengumuman di bawah:


Pembelian hanya secara ONLINE ya, semetara stok masih ada!

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan produk ini secara online, boleh terus klik link ini (online shopping!) ATAU hubungi saya di 012-7106550 sekiranya anda mahu mendapatkan cadangan EKSKLUSIF untuk suplemen-suplemen yang sesuai untuk keperluan anda. Jom follow saya di IG @healthbeautycare4u dan FB Page Healthbeautycare4u untuk promosi terkini dari kami!

SENARAI HARGA BARU SHAKLEE MULAI 1 MEI 2017

Asalamualaikum,

Mungkin ada yang pernah terdengar desas-desus mengenai perubahan harga Shaklee bagi sebahagian produk mereka.

Ya, mulai 1 Mei 2017 sebahagian produk Shaklee akan mengalami kenaikan harga akibat kesan dari perubahan nilai matawang kita dan beberapa isu komersil yang lain. Harap maklum ya!

Di sini saya sertakan attachment untuk pricelist terbaru untuk memudahkan pembelian anda di masa akan datang.








Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan produk ini secara online, boleh terus klik link ini (online shopping!) ATAU hubungi saya di 012-7106550 sekiranya anda mahu mendapatkan cadangan EKSKLUSIF untuk suplemen-suplemen yang sesuai untuk keperluan anda. Jom follow saya di IG @healthbeautycare4u dan FB Page Healthbeautycare4u untuk promosi terkini dari kami!

Info Ringkas Mengenai Gangrene Yang Kita Perlu Tahu!

Tahukah anda, apakah itu penyakit Gangren?
Penyakit Gangren adalah satu keadaan yang berlaku apabila tisu badan kita mati. Ia disebabkan oleh kehilangan bekalan darah pada tisu badan kita yang mungkin disebabkan oleh keuzuran yang menyebabkan pesakit terbaring lama, kecederaan ataupun jangkitan kuman. Kebanyakan kes Gangren berlaku pada jari tangan,jari kaki dan anggota lain seperti tangan dan kaki, namun Gangren juga boleh berlaku di dalam badan kita dan mengakibatkan kerosakan pada organ dan otot-otot badan kita.


Apakah tanda-tanda awal Gangren?


* Gangren berair (wet gangrene)
Ia selalunya disebabkan oleh luka yang dijangkiti oleh bakteria. Jangkitan kuman menyebabkan gangguan perjalanan darah vena yang mengakibatkan gangguan aliran darah arteri. Keadaan ini menyebabkan kekurangan bekalan darah dan oksigen. Gejalanya, antara lain ialah sakit yang amat sangat, bertambah teruk dengan cepat serta bengkak pada organ terbabit. Setelah jangkitan menjadi semakin serius, sel atau organ yang…

Sekiranya Anda Pengamal Pil Perancang Keluarga, Anda Perlu Mengetahui Info Ini!

Terdapat  bermacam alternatif merancang kehamilan yang mudah didapati di klinik mahupun farmasi. Antara cara atau method yang menjadi pilihan wanita kebanyakkannya adalah dengan cara mengambil pil perancang keluarga sebagai alternatif merancang kehamilan. Namun korang aware tak, terdapat kesan sampingan lain (selain menjarakkan kehamilan) ke atas badan wanita sekiranya kita mengamalkan pengambilan pil kehamilan dalam tempoh yang agak panjang?


Untuk kali ni saya nak kongsikan kesan jangka masa pendek yang saya sempat baca di beberapa laman web kesihatan.
Keupayaan badan wanita yang mengambil pil perancang untuk menyerap dan memanfaatkan vitamin dengan baik agak terjejas apabila kita mengambil pil perancang kehamilan. Vitamin B6 memainkan peranan penting dalam system pertahan badan melawan penyakit, metabolism protein dan lebih 100 reaksi yang melibatkan enzim dalan badan kita. 




Vitamin B6 juga membantu biosintesis neurotransmitter dan mengekalkan paras homocysteine. Homocysteine adalah as…

Mengapa Tempoh Berpantang Dengan Shaklee Sangat Membantu Ibu-Ibu Selepas Melahirkan Bayi

Tempoh dua bulan selepas melahirkan (berpantang) membuatkan si ibu memang kritikal dengan keperluan nutrisi. Di kala badan si ibu memerlukan nutrisi optimum untuk pemulihan badannya selepas bersalin serta penyediaan badannya untuk bayi yang menyusu, banyak menu makanan tidak dapat diambil, akhirnya membataskan pengambilan nutrisi yang mencukupi.
Badan memerlukan banyak nutrisi untuk memulihkan luka luaran dan dalaman.

Nutrisi juga diperlukan untuk memulih dan memberikannya tenaga.

Nutrisi juga diperlukan untuk membantu menghasilkan susu ibu yang berkhasiat untuk bayi.

Apa yang boleh kita lakukan pada keadaan insan tersayang kita ini?

Pengambilan suplemen yang semulajadi dan mencukupi merupakan pilihan tepat untuk membantu ibu-ibu selepas bersalin.


Badan lesu, sembelit, tiada selera makan adalah antara masalah utama dan kritikal untuk ibu selepas melahirkan.

Berikut adalah testimoni dari mereka yang telah mengamalkan suplemen Shaklee di waktu kehamilan dan berpantang mereka:




Jom berpan…

Port Makan Best Di Melaka Dan JB

Assalammualaikum semua..
Sempena mood cuti sekolah ni, saya nak kongsikan beberapa port menarik untuk jalan-jalan cari makan area Melaka dan JB yang saya sempat singgah baru-baru ni. Bagi yang travel dengan anak-anak kecil memang sesuai sangatlah sebab saya pun mengejar masa dan mengejar ragam anak-anak saya hehehe so jjcm sekadar boleh la..tapi alhamdulillah memamg puas hati dengan makanannya.

First kami try coconut milk shake kat pesisir pantai Klebang, Melaka. Ada banyak kedai coconut milk shake area sini, so pilihlah mana yang berkenan. Saya beli kat kedai yang paling hujung, sebab sotong celup tepung dengan udang celup tepung dah memanggil-memanggil ke situ..hahaha


Aiskrim vanilla, air kelapa segar, isi kelapa segar, blended ice memang sesuai benar dalam cuaca panas tepi pantai camni. Sambil layan angin dan udara segar, cuci mata tengok orang main layang-layang, memang relaxing sangat. Memang patut cuba kalau korang dah ke mari. Antara attraction lain kat sini ada BUSTEL (Bus hot…