Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Jun, 2014

Bagaimana Shaklee Boleh Membantu Anda Berhenti Merokok Pada Bulan Ramadhan?

Bagaimana Shaklee Boleh Membantu Anda Berhenti Merokok Pada Bulan Ramadhan?

Adakah anda terfikir untuk berhenti merokok mereka pada bulan Ramadhan yang bakal menjelang pada hujung minggu ini? Bukan satu kerja yang mudah, bukan? Ramai yang berjaya dengan daya kesabaran yang tinggi, malahan ada juga yang kecundang di tengah jalan. Menurut rakan-rakan dan saudara mara yang pernah mencuba untuk menghentikan tabiat ini, seluruh badan akan merasa impaknya, lebih teruk lagi dari menahan lapar dan dahaga ketika berpuasa. Antaranya badan akan terasa lesu dan tidak bermaya.


Berikut dicadangkan beberapa jenis suplemen yang boleh membantu anda mengatasi kesan sampingan akibat berhenti merokok:


B-ComplexVitamin CVitamin EChromiumMagnesiumSeleniumL-GlutamineOmega 3 Fish Oils
Follow link di bawah untuk cadangan set yang sesuai untuk anda di sini.

Apakah Heatstroke (Strok Haba)?

Apakah Heatstroke (Strok Haba)?

Menurut website rasmi wikipedia, Heatstroke (or sunstroke) strok haba adalah suhu badan yang melebihi 40.6 °C (105.1 °F) disebabkan oleh terdedah pada suhu persekitaran yang panas dengan kekurangan kitaran haba.

Strok haba selalunya diakibatkan oleh pendedahan yang terlalu lama terhadap suhu persekitaran yang panas dan disertai dengan dehydration, yang mana mengakibatkan kegagalan badan mengawal suhu badan.

Ketua Pengarah Kesihatan, Datuk Dr Noor Hisham Abdullah, berkata definisi strok haba adalah paras suhu badan meningkat melebihi 40.5 darjah Celcius. Suhu normal badan manusia kira-kira 37.0 darjah Celcius.

“Antara tanda awal terkena strok haba ialah sakit kepala berdenyut, mual, kurang berpeluh, walaupun dalam suhu panas dan denyutan nadi yang pantas.
“Tanda-tanda lain ialah otot lemah dan kejang, muntah, kulit kering dan kemerahan, sawan serta pitam,” katanya. Beliau berkata, suhu tinggi juga mengundang komplikasi kepada sistem saraf otak yang …

Bagaimana saya mula terjebak dengan bisness Shaklee

Hujung minggu lepas, saya dan beberapa rakan-rakan Shaklee yang di bawah naungan KIRANA, sepakat untuk adakan small gathering di Dataran Kemerdekaan Shah Alam. Turut serta tentulah anak-anak ceria kami, dengan potluck yang sedap-sedap serta perkongsian tip-tip dan pengalaman menjalankan bisnes Shaklee masing-masing.




Antara yang menjadi topik perkongsian hari itu adalah, bagaimana kami mula mengenali produk Shaklee dan apakah push factor kami untuk memulakan bisnes Shaklee masing-masing. Yang ingin saya kongsikan di sini adalah bagaimana saya mula mengenali Shaklee, yang perkongsian dari rakan-rakan yang lain-lain, biarlah menjadi panduan saya dan rakan-rakan yang hadir. =)

Mengapa Shaklee?

Harith Amsyar adalah anak saya yang ketiga ketika saya berumur 32 tahun. Yang sulung Ammar Fayyadh semasa saya 27, manakala yang kedua, Mia Aryssa semasa saya berumur 30 tahun. Pengalaman mengandung untuk kali yang ketiga ini agak mencabar kerana faktor usia dan anak-anak yang masih kecil dan masih …

Dish Wash Concentrate

Dish Wash Concentrate


Handal Menanggalkan Minyak pada Pinggan Mangkuk dengan Cucian Tangan
Jika kami sering mengatakan yang Pencuci Wangian Pinggan kami lembut pada tangan dan mesra pada alam sekitar mungkin anda berfikiran yang ianya tidak mudah menanggalkan kotoran pada pinggan mangkuk anda. Tetapi percayalah, anda hanya memerlukan beberapa titisan untuk menanggalkan minyak yang melekat pada pinggan mangkuk anda.

Get Clean Dish Wash ternyata:
• Lembut pada tangan
• Semulajadi, berasaskan tumbuh-tumbuhan
• Tahan lama kerana kepekatannya
• Menjadikan pinggan bersih berkilau
• Hanya beberapa titisan dapat mencuci timbunan pingan mangkuk di dalam sinki

Tahukah Anda?
Sesetengah pencuci pinggan mangkuk mengandungi surfaktan yang berasaskan petroleum dan bahan pencuci seperti Diethanolamine dan sodium dedecylbenzensulfonate. Kedua-dua kandungan tersebut boleh merengsakan kulit dan mata.
DishWash Concentrated tidak mengandungi bahan-bahan tersebut mahupun bahan-bahan berba…

Basic H²™ Organic Super Cleaning Concentrate

Basic H²™ Organic Super Cleaning Concentrate
Tidak bertosik, Membersih secara Semulajadi Basic H²™ Organic Super Cleaning Concentrate yang dua kali ganda lebih pekat ini memberi kuasa pembersihan yang lebih selamat dan berkesan sesuai digunakan bagi menangani seribu macam jenis kotoran rumah yang boleh digunakan pada bila-bila masa. Sebagai contohnya, bagi membersihkan kesan susu tertumpah di baju, bangkai serangga yang terlekat pada tingkap dan sos yang tertumpah di lantai. Itu hanya tiga daripadanya, masih terdapat 997 cara penggunaan yang lain. Sesuai untuk membersihkan seribu macam jenis kotoran di rumah Kepekatan berganda di mana 16 auns boleh dicairkan dengan 48 gelen air mampu memberi kuasa pembersihan yang hebat dan berkesan Pencuci serbaguna yang berkesan untuk menanggalkan kotoran dan minyak pada sebarang permukaan yang boleh dicuci tidak kira di dalam atau di luar rumah Dapat menanggalkan kotoran berminyak yang paling degil tanpa meninggalkan sebarang kesan minyak D…

Homemade Ice Cream Cinch Chocolate

Minggu lepas, teringin nak buat balik homemade ice cream macam mak saya ajarkan. Bahan-bahan pun dah memang ada kat rumah so proceed je la petang tu buat ice cream. Sebelum ni pernah la buat 2 kali dan setakat ini anak-anak memang suka. Tapi kali ini nak try campurkan dengan Cinch Shake Mix perisa Chocolate lak. Should be no problem sebab takde pemanasan atas dapur berlaku so nutrien dalam cinch tu memang selamat la..hehehe Dan siap hasilnya dapat la 2 bekas yang sedang saiznya. Rasanya memang sedap, tambahan anak-anak pun memang penggemar ice cream chocolate. Lepas ni bercadang nak try campurkan dengan ESP pula. Bukan selalu nak jumpa ice cream yang penuh khasiat soya kan? 

Vitamin E as Beauty Supplement

It's common knowledge that vitamin E is good for your skin, but not many people could tell you exactly what this nutrient does - vitamin E is an antioxidant that protects and repairs your skin.
Now let us list out some benefits of vitamin e to our skin: Vitamin E for Skin: Regular application of vitamin E oil on the skin improves the texture of the skin and helps to get rid of various skin problems. The restorative property of this oil has been scientifically proven. It is no wonder then that all the top manufacturers of skin care products use this oil as one of their main ingredients. Vitamin E oil offers the following benefits to the skin: 1. Skin moisturizer: Vitamin E oil being a great skin moisturizer can be a healthy substitute for lotions that are loaded with ingredients like alcohol and other chemicals which, in the long run, can strip your skin off its natural moisturizers. Vitamin E oil not only provides the required moisture to the skin, but the presence of antioxidants …