Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Januari, 2015

Siapakah Dr. Shaklee? Bagaimanakah pencapaian syarikat Shaklee ini?

Salam semua, apa kabar? Entri kali ini saya nak perkenalkan siapa orang kuat dibelakang jenama suplemen pilihan ramai sekarang, iaitu Shaklee. Namanya telah diabadikan dalan jenama produknya, dan telah menjadi sebutan ramai sejak 100 tahun yang lalu. Mari kita kenali beliau, Dr Forrest C. Shaklee.

Dr Forrest C. Shaklee dilahirkan pada November 1894. Beliau dilahirkan dengan batuk kering dan doktor semua bersetuju dia tidak mungkin akan hidup . Kepercayaan orang tuanya dalam hal-hal alam semulajadi menyebabkan mereka berpindah ke utara di mana tanah yang subur menghasilkan bahan-bahan pemakanan yang berkualiti. Mereka mengamalkan makanan hasil daripada ladang. Dr Shaklee berkata peningkatan kesihatan beliau bukanlah satu penyembuhan ajaib tetapi ia berlaku secara semulajadi dan perlahan serta berkaitan dengan pemakanan yang baik , persekitaran yang sihat dan senaman.

Dr Shaklee memutuskan untuk mengkaji perubatan dan mencipta produk berasakan alam semulajadi kerana keinginannya untuk mem…

Kini kembali dengan formula diperbaharui : Vita-lea For Children!

Hai, salam sayang buat semua pengunjung blog healthbeautycare4u. Bagaimana hari anda hari ini? Mudah-mudahan semuanya berjalan lancar dan gembira. Hari ni saya kembali bekerja setelah seminggu berkampung dengan dua anak saya di hospital akibat bronchitis dan diarhea. Memang mencabar nak handle 2 orang anak-anak yang sakit sekaligus. Tapi apa pun yang penting sekarang diorang dah kembali sihat dan ceria macam selalu! =D By the way, dari hari tu nak share sangat pasal satu vitamin Shaklee yang dah kembali di pasaran Malaysia, kali ini dengan formula dipertingkatan. Ada peningkatan kandungan untuk sebahagian besar vitaminnya dan yang pastinya dengan rasa anggur yang lazat! Memperkenalkan multivitamin Shaklee untuk kanak-kanak, VITA-LEA FOR CHILDREN! Antara kandungan dalam multivitamin ini adalah vitamin A,D,E,C,Thiamin, Riboflavin, Niacin, Folate, Calcium, Iron, Magnesium, Iodine dan berbagai vitamin lain yang dapat menyokong pembesarannya. Selain itu multivitamin ini juga mengandungi xy…

Alfalfa Complex & Masalah Paras Kolesterol Yang Tinggi

Salam semua.

Hari ini saya nak kongsikan kupasan salah satu dari bermacam-macam kebaikan alfalfa pada kesihatan kita iaitu menurunkan paras kolesterol dalam darah kita. Apabila badan kita dipenuhi dengan jumlah LDL kolestrol jahat yang banyak, risiko kita untuk mendapat atherosclerosis atau pengerasan arteri meningkat. Dinding arteri yang dipenuhi dengan plak akan menggangu pengaliran darah dalam badan dan seterusnya boleh menyebabkan blood clotyang mengakibatkan penyakit kardiovaskular. Pengambilan alfalfa yang konsisten mampu menghalang keadaan ini dari berlaku.

Satu kajian telah dilakukan di Atherosclerosis, menemui bahawa 40g alfalfa yang diambil 3 kali sehari dalam masa 2 bulan berturut-turut mampu menurunkan paras kolesterol dalam badan untuk 15 orang pesakit yang diuji. Hasilnya:
•LDL kolesterol menurun sebanyak 18% secara purata
•Keseluruhan tahap kolesterol plasma menurun sebanyak 17%
Penyelidik mendapati pengambilan alfalfa setiap hari mampu membantu menstabilkan tahap kolestero…

Happy 1st Birthday, Harith!!


Assalam & hai semua!
Lately cuaca dah makin panas..ni kalau dapat abc ke, cendol ke, laichikang ke tentu best..hehehe Tapi Alhamdulillah, setidak-tidaknya saudara-saudara kita di pantai timur dan sebahagian pantai barat, keadaan banjir dah semakin reda. Last week kami baru je "qadha" 1st birthday celebration untuk Harith, yela..start dari birthday mama dia 25hb tu sampai la birthday Harith 27hb tu, kami berkampung kat hospital. A week before tu satu family except anak bujang yang sulung tu je yang tak demam. Padahal orang lain even Babah diorg pun MC 2 hari sebab demam..huhuhu Alhamdulillah, kuat antibodi badannya dah..setidak-tidaknya ada la pembantu Mama jaga adik-adik yang demam.. Anyway, berbalik pada nak ganti balik celebrate birthday Harith, saya agak risau nak bagi dia makan kek yang kita yang dewasa ni selera amat makan..risau perutnya tak tahan..kesian dia..dah la baru je bangun dari demam..So saya decide nak buat puding instead of buatkan kek. 
Google a few blogs…

Selamat Tahun Baru 2015!

Assalam dan selamat pagi semua!
Hari ni baru berkesempatan untuk update entri sempena tahun baru 2015 ni..Azam tahun lepas dah tercapai ke? hehehe Saya pun ada yang dah tercapai dan ada yang tak..Paling best loan kereta dah langsai dah..hehehe lega sikit duit gaji hehehe

And for this year, selain nak continue azam tahun sudah yang still tak capai-capai, ada additional azam yang saya plan nak buat untuk operasi healthbeautycare4u..
Salah satunya adalah untuk menjalankan operasi bisnes Shaklee saya selaras dengan konsep Shaklee yang mesra pada alam sekitar. Sebagai permulaan, packaging untuk suplemen yang dipesan oleh pelanggan-pelanggan Shaklee saya akan ditukar kepada packaging kertas, instead of beg plastik..Packaging kertas tu still dalam improvement mode, so dari masa ke semasa saya akan improve agar packaging akan jadi lebih menarik dan tetap mesra pada alam sekitar.. =)
Sebarang tips atau cadangan dari rakan-rakan juga amat dialu-alukan tau!



By the way, nak share info mengenai p…