Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Februari, 2015

Suplemen Penting Untuk Pengamal Diet Atkin's Agar Berat Badan Dapat Diturunkan Dengan Berkesan

Bismillahirrahmanirrahim..

Hari ni saya nak share sedikit info bagi mereka yang bercadang untuk mengamalkan diet secara Atkin's.

Diet Atkins adalah rendah-karbohidrat(carb), tinggi protein bagi menurunakan berat badan. Anda bermula dengan diet rendah-karbohidrat yang direka untuk “rapid weight loss”. Program ini harus dilakukan sekurang-kurangnya dua minggu dan bergantung kepada berapa berat idaman anda. Semasa fasa ini, anda berada pada diet protein, diet lemak dan sangat rendah karbohidrat termasuk daging, makanan laut, telur, keju dan beberapa sayur-sayuran, mentega dan minyak.


Diet Atkins membolehkan lemak yang tidak terhad dan beberapa sayur-sayuran, seperti lada, timun dan salad semasa fasa pertama. Dalam tempoh tiga fasa seterusnya, penurunan berat badan itu mungkin menjadi lebih beransur-ansur dan senaman yang kerap adalah digalakkan. Lebih banyak karbohidrat, buah-buahan dan sayur-sayuran yang diperkenalkan ke dalam diet anda dengan tujuan pengambilan karbohidrat yang idea…

Hand Dish Wash Concentrate - Info Produk

Dish Wash ConcentrateTangkas Mencuci Minyak, Lembut Pada TanganKod Produk:00255 (473ml) Jika kami menyatakan bahawa Pencuci Pinggan kami yang berbau harum ini tidak merengsakan tangan dan mesra alam sekitar, mungkin anda beranggapan bahawa ia tidak dapat menanggalkan kotoran dan minyak dengan berkesan. Hakikatnya, anda memerlukan beberapa titisan kecil sahaja untuk menanggalkan timbunan minyak yang melekat pada pinggan mangkuk anda. Benar, beberapa titis sahaja. Masih tidak percaya?
Lembut pada tanganRumusan berasaskan tumbuh-tumbuhan daripada sumber semula jadi yang mapanBuih sabun yang tahan lebih lamaMenjadikan pinggan bersih berkilauHanya beberapa titisan untuk mencuci timbunan pinggan mangkuk di dalam sinkiTahukah Anda?
Sesetengah pencuci pinggan mangkuk mengandungi surfaktan berasaskan petroleum dan bahan pencuci seperti diethanolamine (DEA) dan sodium dodecylbenzensulfonate.Kedua-dua bahan tersebut boleh merengsakan kulit dan mata. Get Clean Dish Wash Concentrate tidak mengandungi …

Get Clean Hand Dish Wash

Hai/salaam semua..

Ada sapa-sapa nak free sample Get Clean Hand Dish Wash tak? Series nak kasik free sample ni..dah sebulan pakai still tak abis-abis gak..padahal hari-hari kot basuh pinggan..huhuhu

Untuk details tentang produk, sila klik kat sini.

Sample adalah percuma, tapi untuk postage RM6 dikenakan.

Untuk maklumat lanjut bagaimana untuk dapatkan produk ini, bolehlah whatsapp saya di 012-7106550 sekarang atau email ke tranilar@gmail.com. Segala pertanyaan anda saya akan layani sebaik mungkin. Dengan Shaklee, Always Safe, Always Works & Always Green. Jumpa lagi!

8 Cara Alfalfa Complex Boleh Turunkan Berat Badan

Salaam/hai semua.. Monday blues lagi ke? hehehe
Sebagai "ubat" untuk legakan Monday blues korang, saya nak share sedikit info bagaimana alfalfa mampu turunkan berat badan berlebihan. Ya, alfalfa boleh kuruskan badan..bagaimana?

1.The chlorophyll, or green pigment, in alfalfa helps promote regularity in the body and helps to detoxify the liver. Chlorophyll is one of the top 10 nutrients for weight loss, according to Ellen Kamhi’s book, “Alternative Medicine Magazine’s Definitive Guide to Weight Loss.” The liver is responsible for breaking down fat in the body, so promoting liver health is key to weight loss, advises nutritionist and “Fat Flush Foods” author Ann Louise Gittleman.
2.Alfalfa has an extremely low glycemic load, meaning it does not spike blood sugar when consumed. Spikes in blood sugar lead to the release of insulin, a hormone that promotes fat storage.
3.Alfalfa is rich in nutrients, especially trace minerals from the soil. Food cravings can be associated with nutri…

Shopping Pukul 4 Pagi

Subuh tadi, mamai-mamai pegang phone sebab nak offkan alarm, ternampak ada notification whatsapp & fb mesengger. Rasanya malam tadi dalam pukul 12 dah clear dah semua unread messages. Check rupanya ada 2 messages dari customer nak order suplemen Shaklee diorang..apa la yang customer saya mimpikan malam tadi ni..hehehe satu message dalam pukul 12:30 malam dan satu message dalam pukul 4 pagi. Yang penting dua-dua tu memang concern pasal keperluan kesihatan diorang. Apa-apa pun diorang punya order dah pun saya langsaikan..heheheItu salah satu sebab saya suka bisnes ni, customer pun senang nak shopping, saya pun senang nak entertain diorang..takde kedai yang bukak 24hr kecuali sesetengah kedai mamak dan 7E. Itupun tak kan kita nak pergi beli barang dengan pakai baju tidur dan mask bertepek kat muka kan? =PUntuk maklumat lanjut bagaimana untuk dapatkan produk Shaklee, bolehlah whatsapp saya di 012-7106550 sekarang atau email ke tranilar@gmail.com. Segala pertanyaan anda saya akan layan…

My new passion : Homemade Facial & Body Scrub!

Hi, again! hehehe

Hari ni macam agak bersemangat nak tulis entry banyak-banyak..macam ada banyak sagat cerita nak share ngan korang semua. Kali ni saya nak cerita mengenai homemade body & facial scrub. Mesti ramai yang suka sangat wat scrub muka atau badan ni..yang masyuk2 tu boleh buat kat spa, yang thrifty boleh buat sendiri sebab bahan-bahan nak buat facial scrub atau body scrub ni selalunya senang nal dapat kat dapur tu. Dalam banyak-banyak resipi yang orang upload kat internet, saya paling suka sugar scrub with honey. Bahan-bahan utama dia tentunya gula, minyak kelapa dara (sangat elok sebagai pelembap kulit), honey, dan yang paling best, tambah sekali dengan parutan kulit lemon (untuk bagi bau-bauan yang segar). gaulkan sebati semua, pastu scrub perlahan-lahan pada kulit muka dalam 2~3 kali seminggu. Tak boleh selalu sangat takut nanti kulit jadi kering sebab kena scrub selalu sangat.

Antara kebaikan scrub muka ini adalah ia dapat menanggalkan sel-sel kulit secara semulajadi…

Komplen Mengenai Shaklee Hand Dish Wash

Assalam & selamat pagi Jumaat semua!
Mesti mood masing-masing ceria je hari ni, mesti untuk tengahari nanti dah plan dah nak gi makan atau shopping kat mana-mana ni..hehehe
Anyway, pagi ni mata saya amat lah berat, rasa macam nak sambung tidur balik pun ada ni..nasib ada penyelamat, secawan kopi panas sebagi kick start saya di office..

Saya teringat kisah malam tadi, suami komplen pasal Shaklee Hand Dish Wash yang saya guna untuk basuh pinggan di rumah. Semalam kebetulan dia rajin nak tolong basuhkan pinggan mangkuk memandangkan anak bongsu dia dah melekat kat pinggang saya ni nak berdukung. Suami saya ni memang jenis yang susah nak dengar dia puji orang even pada saya pun. Selalunya pujian dia mesti terselit kat celah-celah komplen dia. Contoh kalau dia suka saya masakkan apa-apa, dia akan cakap "kenyang sangat la sebab makan banyak" atau "ini masak apa ni?" (padahal makan bertambah!) instead of "sedap la sayang masak" atau "abang suka la masaka…

Enfuselle Eye Treatment - Tiada Lagi Garis-Garis Halus dan Kedutan yang Ketara

Enfuselle Eye Treatment - Tiada Lagi Garis-Garis Halus dan Kedutan yang Ketara

Memperbaiki penampilan dengan khasiat nutrien dan botani khas untuk mengurangkan garis-garis halus, kedutan dan sembap.
Terbukti berkesan secara klinikal233% pengurangan kedutan dalam tempoh dua minggu120% peningkatan keanjalan dan ketegangan kulit dalam tempoh dua minggu209% pengurangan garis-garis halus yang ketara dalam tempoh lapan minggu32% peningkatan lembapan kulit yang berpanjangan dalam tempoh lapan mingguTona kulit yang nyata lebih sekata dalam tempoh 12 mingguBotani anti penuaan dan vitamin C membekalkan manfaat yang ketara untuk kulitlembut di sekitar mataSempurna untuk bahagian leher dan bibir Hipoalergenik dan telah diuji oleh pakar oftalmologi serta selamat untuk pemakai kanta sentuh

Untuk maklumat lanjut bagaimana untuk dapatkan produk  ini, bolehlah whatsapp saya di 012-7106550 sekarang atau email ke tranilar@gmail.com. Segala pertanyaan anda saya akan layani sebaik mungkin. Dengan Shakle…

Testimoni Produk Kecantikan Shakle : Enfuselle

Hai & salaam semua. Kali ni saya nak share satu lagi testimoni gembira dari salah seorang pelanggan yang amat berpuas hati dengan produk kecantikan Enfuselle. Beliau yang pada mulanya hanya ingin mencuba Enfuselle Eye Treatment untuk masalah dark circle beliau, kini mempunyai set lengkap penjagaan kulit muka Enfuselle! Berikut saya sertakan screenshot testiomoni beliau: Ternyata beliau amat berpuas hati dengan hasil yang beliau inginkan. Inilah yang saya selalu harapkan dari semua pengguna produk Shaklee, kegembiraan kerana berpuas hati hasil yang diidamkan menjadi nyata. Ini kerana produk-produk Shaklee telah dijanjikan sentiasaselamat, sentiasa berkesan, dan sentiasa mesra alam sekitar. Beliau ternyata telah jumpa produk kecantikan yang betul-betul memberikan hasil yang beliau idamkan, anda bila lagi? Untuk maklumat lanjut bagaimana untuk dapatkan produk ini, bolehlah whatsapp saya di 012-7106550 sekarang atau email ke tranilar@gmail.com. Segala pertanyaan anda saya akan layani…

Opah dah buat dangau / pondok!

Salam semua, dan selamat hari wilayah bagi semua warga KL dan yang bekerja di KL..kami di Selangor ni nampaknya menunggu cuti Wesak esok je la..hehehe Minggu lepas kami sekeluarga balik kampung di Perak, semua excited nak try motor baru Safee yang Menunggang (SYM) Opah anak-anak saya ni..hehehe tapi sampai-sampai ada lagi yang kitorang excited nak try, dangau baru Opah! hehehehe Yang bestnya, keliling dangau ni penuh dengan bunga-bunga opah, macam-macam kaler sebab mak saya memang minat nak kawinkan pokok-pokok bunga kertas ni..so satu pokok kadang-akadang ada 3 warna bunganya..memang berbakat orangnya, unlike anaknya ni huhuhuhu nak bela kaktus pun fail! Sedap je mata memandang bila lepak-lepak dalam dangau ni..ditambah lak dengan angin sepoi-sepoi bahasa..boleh layu mata dibuatnya! Di sebelah sana dangau ada kebun sayur mak saya lak..cantik tanamannya, hidup subur. Untuk makluman semua, mak saya berumur 54 tahun dah. Sebelum ni dia nak berjalan pun payah..selalu sakit tumit la..sa…