Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari September, 2015

Krim Serbaguna Yang Selamat, Berkesan Dan Semulajadi Untuk Sekeluarga (Termasuk Baby!)

Bismillahirrahmanirrahim.. 

Assalam semua..apa khabar kawan-kawan semua sekeluarga time-time jerebu camni? Yang penting minum banyak air masak dan jangan lupa makan makanan yang kaya anti-oksidan, atau nak lagi senang mula ambil suplemen seperti vitamin E, vitamin C, vitamin b-complex, Nutriferon atau Vivix untuk tingkatkan sistem imun badan kita sekeluarga. Kesan jerebu ni bukan setakat dia gangu penglihatan kita je, tetapi yang paling merisaukan ia mampu menyebabkan masalah kesihatan seperti batuk, pening kepala, demam, malah boleh menyebabkan ruam-ruam atau gatal-gatal kulit bagi mereka yang kulit sensitif (macam bayi umpamanya).

Kali ni saya nak share mengenai satu krim serbaguna yang memang saya standby kat rumah. Boleh guna untuk baby (saya masukkan dalam beg toiletteries baby), boleh guna untuk mak ayah baby jugak..hehehe

Krim Sebaguna Herbal Blend Shaklee dirumus daripada ekstrak tulen herba semula jadi yang sungguh menyegarkan termasuk sej, horse chestnut, yarrow dan rosemary.…

5 Sebab Mengapa Kita Makan Suplemen Shaklee Tetapi Tak Berkesan Macam Orang Lain

Bismillahirrahmanirrahim..

Pernah tak, anda atau rakan-rakan anda yang alami masalah macam ni? Dah makan suplemen ikut aturan dah, dah beli suplemen yang terbaik dah, dah pantang itu ini dah tapi still hasilnya tak macam orang lain.. Makan Herblax Shaklee macam orang lain gak, tapi kita ni tak lawas-lawas gak..salah suplemen ke?


Mengikut pengalaman dan perkongsian rakan-rakan saya yang gunakan produk Shaklee untuk beberapa tahun, ada beberapa sebab mengapa benda confused ni boleh jadi.

#1 Kita makan suplemen tak consistant..kadang-kadang makan, kadang-kadang tak. Pastu expect hasil sama macam kawan kita yang makan suplemen cukup disiplin. Memang tak sama hasil la kan..

#2 Kita kurang minum air masak.. Sedangkan kalau tak makan suplemen pun, memang perlu minum air masak. Kalau badan kita kurang air, macam mana sistem badan nak berfungsi dengan cemerlang kan? Sama macam kereta, beli kereta mahal-mahal, pasang aksesori canggih-canggih tapi minyak tak isi..mau jalan jauh ke? Sama gak l…