Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Oktober, 2015

Promo Vita E Complex Oct 2015 : Bagaimana Nak Tahu Sama Ada Vitamin E Kita Makan Adalah Vitamin Sintetik Atau Vitamin Semulajadi?

Bismillahirrahmanirrahim..

Sempena bulan promo istimewa BELI 1 PERCUMA 1 VITA E COMPLEX SHAKLEE bulan ni, saya nak kongsikan sedikit info mengenai vitamin E.

Vitamin E wujud dalam lapan bentuk yang berbeza (alfa, beta, gamma, dan delta-tokoferol dan tokotrienol) setiap yang mempunyai aktiviti yang sedikit berbeza di dalam badan. Walaupun terdapat 8 jenis vitamin E, bentuk yang paling aktif secara biologinya adalah vitamin yang dikenali sebagai Alpha-tocopherol. Alpha-tocopherol dianggap bentuk aktif kerana ia adalah bentuk vitamin E yang dipilih untuk diangkut dan digunakan oleh hati.

Tahu tak yang kat pasaran terdapat dua jenis vitamin E? satu vitamin E semulajadi macam VITA E COMPLEX Shaklee dan juga vitamin E sintetik? Dan tahukah kita bahawasanya vitamin E sintetik diperbuat daripada bahan petrokimia, aka petroleum??!!

Vitamin E sintetik tidak dihasilkan dari sumber makanan semula jadi dan secara umumnya berasal dari produk petroleum. Vitamin E sintetik (dl-alpha-tokoferol atau…

Testimoni VITA-LEA FOR CHILDREN & CHEWABLE VITA C PLUS Untuk Kanak-Kanak

Selamat pagi semua! Apa khabar? Hari ni saya nak share satu lagi testimoni mengenai produk Shaklee- VITALEA FOR CHILDREN & CHEWABLE VITA C PLUS. Sapa2 yg ada anak kecik mesti biasa je dengar perkataan WHEEZING dan NEBULIZER kan? Mula2nya anak kita selesema, pastu dituruti ngan batuk dan lepas tu demam kuat. Kami dulu selalu bawak anak2 kami ke hospital utk simptom yg sama. Alhamdulillah dah jarang sgt amik neb sebab wheezing. Setakat selesema n batuk kejap2 tu biasa la. Apa yg kami buat?
Doktor nasihatkan kami utk strengthenkan sistem imun badan anak2 ni. Salah satunya melalui pemakanan yg seimbang la. Selain tu top up kan nutrisi penting seperti vita c, multivitamin, probiotik utk kuatkan sistem imun mereka. Alhamdulillah mmg dah lama tak amik neb dah. Anak2 sihat, mak ayah lagi happy kan? Untuk pendaftaran keahlian, pembelian produk ini secara online menggunakan kad debit/kredit, atau sebarang pertanyaan mengenai produk Shaklee, sila hubungi:

Nurul Liza Jahari
Shaklee Independent D…

Apakah Suplemen Yang Perlu Diambil Ketika Menghadapi Cuaca Berjerebu?

Hai, apa khabar semua?

Time berjerebu macam ni macam-macam penyakit senang sangat nak hinggap seperti sakit kepala, selesema, batuk, sesak nafas, sakit kulit dan sebagainya. Selain dari ke klinik untuk dapatkan ubat-ubatan dan pakai mask yang sesuai, kita juga perlu melengkapkan badan kita dengan shield atau perisai dari serangan penyakit berjangkit. Caranya adalah dengan memperkasakan sistem imun badan kita melalui pemakanan yang seimbang dan dilengkapkan dengan vitamin yang semulajadi.
Antara vitamin yang dicadangkan oleh satu website kesihatan oleh Universiti Harvard adalah
Selenium Beberapa kajian mencadangkan bahawa golongan yang kurang mengambil sumber selenium mempunyai risiko lebih tinggi untuk mendapat kanser prostat, paru-paru, rektum, kolon, payudara dan pundi kencing. Satu kajian terperinci yang memakan masa lebih lama hingga beberapa tahun telah dijalankan untuk mengkaji kesan pengambilan Selenium yang diambil bersama vitamin E sebagai pencegahan kanser prostat.


Vitamin A

PROMOSI HEBAT : BELI 1 PERCUMA 1 VITA E COMPLEX SHAKLEE!!!

Bismillahirrahmanirrahim..

PROMOSI HEBAT : BELI 1 PERCUMA 1 VITA E COMPLEX SHAKLEE!!!
Apa tunggu lagi, kawan-kawan..ni memang promo yang rugi kalau lepaskan..dah la vita e complex Shaklee ni ada ekstrak minyak biji anggur (grape seed oil extract) yang memang terkenal dalam penjagaan awet muda wajah..inner shine bak kata iklan hehehe



Antara kebaikan vitamin E pada kesihatan dan kecantikan kita adalah:


1 - Mengekalkan kelembapan kulit
2 - Membantu di dalam menyerap vitamin A
3 - Melawan dan mencegah jerawat
4 - Mencegah penuaan kulit
5 - Elok untuk kulit yang terbakar (sunburn)
6 - Mengurangkan parut
7 - Mencegah barah kulit
Untuk details mengenai Vita E Complex ini, boleh klink di link ini : http://healthbeautycare4u.blogspot.my/search/label/vita-e%20complex

So, jangan ketinggalan untuk dapatkan Vita E Complex Shaklee dengan harga promosi hebat ini sekarang. Sementara stok masih ada ye! Sebabnya Vita E Complex ni memang ramai yang suka, tambah lak sekarang ada offer hujung tahun paling menggo…