Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Disember, 2015

SAYA NAK KURUS!!!

Anda nak kuruskan badan tapi:ØANDA SUKAR UNTUK KAWAL SELERA MAKAN?ØANDA SELALU ADA SUGAR CRAVING?ØANDA SELALU ASYIK NAK MENGUNYAH JER?ØANDA DAH DIET TAPI BADAN TAK KURUS-KURUS GAK?ØANDA TAKUT MAKAN PRODUK PELANGSINGAN YANG ADA RACUN/BAHAN KIMIA BERBAHAYA?ØANDA NAK PRODUK PELANGSINGAN YANG SELAMAT, SEMULAJADI DAN BERKESAN?Mungkin kami ada jalan penyelesaian untuk anda!Kebanyakan produk pelangsingan di pasaran berharga RM200++ ke atas untuk bekalan sebulan. Kami pula agak flexible dalam cadangan produk bergantung pada budget bulanan anda!PM saya sekarang di 012-7106550, dan taip “SAYA NAK KURUS SIHAT” untuk mengetahui bagaimana caranya kami boleh membantu anda!PM saya sekarang di 012-7106550, dan taip “SAYA NAK KURUS SIHAT” untuk mengetahui bagaimana caranya kami boleh membantu anda!PM saya sekarang di 012-7106550, dan taip “SAYA NAK KURUS SIHAT” untuk mengetahui bagaimana caranya kami boleh membantu anda!Jumpa lagi!

Cara-Cara Nak Legakan Rasa Gatal Pada Kulit Meregang (Stretch Marks)Ketika Hamil Supaya Ibu Hamil Lebih Selesa Menjalani Aktiviti Harian

Cara-Cara Nak Legakan Rasa Gatal Pada Kulit Meregang (Stretch Marks) Ketika Hamil Supaya Ibu Hamil Lebih Selesa Menjalani Aktiviti Harian

As-salam semua..apa kabar? Kali ini saya nak kongsikan sedikit pengalaman ketika hamil dahulu mengenai cara mengatasi kerengsaan / kegatalan kulit akibat stretch marks pada sekitar perut terutamanya. Kebiasaanya stretch mark mula timbul di sekitar perut ibu hamil pada bulan-bulan terakhir kehamilan. Ia adalah disebabkan kulit meregang dengan terlalu cepat akibat tumbesaran bayi di dalam rahim. Kulit akan menjadi seakan-akan berbelang-belang seperti kulit tembikai akibat stretch mark. Akibatnya si ibu akan merasa sedikit gatal dan tidak selesa akibat stretch mark itu. Saya pernah cuba beberapa cara untuk kurangkan kerengsaan akibat stretch mark tu, ada yang berjaya ada yang semakin mudarat. Bergantung pada kulit masing-masing. 1.Cocoa Butter – masa mula-mula stretch mark dah start gatal, saya gunakan cocoa butter (ada pelbagai jenama, normally dijual di f…

Pesanan Buat Suami : Bagaimana Nak Tahu Isteri Kesayangan Anda YangSedang Hamil Sedang Mengalami Kekurangan Zat Besi Yang BolehMemudaratkan Kesihatannya dan Bayi Anda

Pesanan Buat Suami : Bagaimana Nak Tahu Isteri Kesayangan Anda Yang Sedang Hamil Sedang Mengalami Kekurangan Zat Besi Yang Boleh Memudaratkan Kesihatannya dan Bayi Anda Salam semua..entry kali ini kita nak kongsikan sedikit info untuk bakal-bakal bapa/ayah/papa/daddy/baba atau sebagainya supaya alert dengan perubahan dan keperluan isteri hamil mereka. Perkara asas dalam keperluan nutrisi ibu hamil adalah zat besi dan asid folik (selain zat-zat dan mineral-mineral lain). Tapi kali ini kita share dulu info mengenai  keperluan zat besi pada ibu hamil, asid folik Insya-Allah untuk entry yang akan datang.. =)


Mengapa Ibu Hamil Perlukan Zat Besi? Zat besi amat diperlukan dalam pembentukan haemoglobin, protein dalam sel darah merah yang membawa oksigen kepada sel-sel badan. Ketika hamil, keperluan darah kepada ibu hamil meningkat kepada lebih kurang 50% untuk menampung perubahan biologi dalam badan ibu hamil. Oleh itu lebih banyak haemoglobin diperlukan untuk membentuk sel-sel darah merah yang …

Cara Hindarkan Kutu Kepala Dari Kanak-Kanak Tanpa Menggunakan Ubat Kutu Beracun

Bismillahirrahmanirrahim.. 
As salam semua.. Kali ni saya nak kongsikan mengenai satu masalah “biasa” bakal dialami jika kita menghantar anak-anak kita ke taska iaitu masalah KUTU! Kutu senang merebak melalui sentuhan dengan kepala anak yang dijangkiti pada anak yang lain sama ada secara terus, ataupun melalui perkongsian penggunaan tuala, bantal, sikat, topi atau seumpamanya.
Itulah sebabnya kutu mudah berjangkit  di kalangan kanak-kanak berusia empat tahun hingga 11 tahun, yang selalunya bermain bersama-sama secara dekat semasa di prasekolah atau sekolah rendah.  Selain itu, ibu-bapa, pengasuh atau adik-beradik seorang kanak-kanak yang dijangkiti juga berisiko untuk dijangkiti kutu..huhuhu
Apakah rawatan yang boleh diambil untuk anak yang dijangkiti kutu? Ada dua cara yang kebiasaannya ibu-ibu akan buat iaitu dengan menyikat rambut anak-anak kita dengan menggunakan sikat khas yang bergigi rapat atau pun dengan menggunakan ubat kutu yang boleh didapati di farmasi.
Kebiasaannya , racun kutu …

Bagaimana nak putihkan baju sekolah dan kasut sekolah anak-anak dengan cara paling senang,berkesan dan selamat supaya kain putih tak kuning dan mereput

Bismillahirrahmanirrahim.. 
As-salam semua.. Mood persiapan anak-anak ke sekolah dah makin meriah..sana-sini ada buat sale untuk harga special kasut sekolah, baju sekolah, beg sekolah dan macam-macam lagi la barang-barang sekolah buat sale..koperasi sekolah pun dah lama start bukak untuk pembelian buku-buku dan alatan sekolah lain..anak –anak dah ready nak sekolah, mama diorang tak nak ready jugak ke? Hehehe..bukan mama diorang nak beli baju, kasut, beg sekolah gak..tapi mama diorang nak ready ngan cara PALING SENANG,  BERKESAN & PASTINYA SELAMAT untuk membasuh baju dan kasut sekolah nanti..baju putih, kasut putih memang nightmare la kat para ibu-ibu sekarang kalau tengok anak- anak balik sekolah dengan baju berconteng dakwat, pensel  warna, tompok hitam entah kat mana anak-anak di dok bersandar dan tak kurang gak kasut putih yang dah jadi belang-belang hitam kena belasah bawak main kat padang! Huhuhu memang nangis la nak sental!  Kolar baju sekolah mesti tak missed ada kesan kekunin…

Cara Pengguna Perawatan Rambut Gugur & Rambut Berkelemumur YangBerkesan (Sesuai Bagi Mereka Yang Bertudung Juga!)

Bismillahirrahmanirrahim..


Kali ini saya nak kongsikan pula sedikit info mengenai produk penjagaan kesihatan rambut dari Shaklee. Set penjagaan rambut Shaklee yang dikenali sebagai ProSante adalah bebas kimia, dan selamat untuk digunakan. Kulit kepala yang sihat adalah asas kepada rambut yang sihat. Itulah sebabnya kenapa setiap produk ProSanté mengandungi Scalp Health Complex, iaitu gabungan 10 vitamin, mineral dan herba bagi menyediakan persekitaran optimum untuk rambut yang sihat, lebat dan menawan.
Shaklee memilih bahan-bahan semulajadi dan bernilai seperti:
Ekstrak swertia dan halia untuk merangsang peredaran darah dan membekalkan tenaga untuk folikel rambut;Mineral kulit yang penting seperti kuprum, zink, mangan serta vitamin A dan E untuk membantu metabolisme kulit kepala yang sihatMinyak daun pokok teh serta esktrak teh hijau untuk menentang kerosakan akibat radikal bebas dan faktor-faktor persekitaran lain.Tidak mengandungi bahan kimia kuat yang boleh merosakkan rambut dan juga…

Rambut masih gugur teruk walaupun dah guna pelbagai jenama shampoo?? Mungkin ini jalan penyelesaiannya..

Bismillahirrahmanirrahim..
Salam semua..hari ni saya nak share sedikit info mengenai masalah rambut gugur yang kronik yang selalu menghantui wanita (eleh, lelaki pun ada!), tak kisah la samada bertudung atau tidak.





Selalunya masalah keguguran rambut ni dialami oleh wanita dalam lingkungan 30 tahun ke atas. Tapi ada jugak yang muda-muda lagi rambut dah start gugur dah. So nak kata yang 30-an je ada masalah ni memang dah tak valid dah.

Sebenarnya ada banyak sebab yang boleh akibatkan rambut gugur dengan kronik. Antaranya adalah:
Pemakanan kita yang tak seimbang - Diet rendah protein atau kurang beberapa vitamin seperti A, B, C dan E serta Zinc juga boleh menyebabkan keguguran rambutPenyakit seperti tyroid, lupus, kencing manis, kekurangan zat besi dan anemia boleh menyebabkan kehilangan rambutPerubahan hormon ketika mengandung dan melahirkan anak (untuk wanita). Ramai ibu mengandung dan ibu yang baru melahirkan anak mengalami masalah rambut gugur. Rambut mereka gugur di sebabkan perubahan h…

Kebaikan Lecithin Pada Kesihatan Kita Beserta Demo Cara Lecithin Bertindak Dalam Badan Kita

Bismillahirrahmanirrahim..As salam semua..lagi 3 hari je lagi promosi beli LECITHIN 2 dapat diskaun 5% bakal berakhir..rugi kalau tak grab sekarang ni. simpan stok siap2 utk diri sendiri. Bagi yang dah tau dan sangkut kat LECITHIN, mesti dah tau akan manfaat LECITHIN pada kesihatan kita. Di sini saya kongsikan sedikit manfaat LECITHIN pada kesihatan kita:

16 Manfaat Lecithin Shaklee
Lecithin memberikan pelbagai manfaat kepada tubuh yang dapat membantu meningkatkan tahap kesihatan badan.

<1>  Sangat terkenal dalam membantu menurunkan berat badan dan pelansingan badan di mana lecithin membantu menghalang tubuh daripada menghadapi masalah obesiti. Pengambilan supplement lecithin dalam kuantiti yang banyak iaitu maksimum 6 biji sehari dapat mempercepatkan pembakaran lemak untuk kesan pelansingan yang seimbang.

<2> Lecithin bertindak sebagai  "pembersih" salur darah, membantu mengemulsi dan memetabolismakan lemak, menurunkan kolestrol dan trigliserid dalam tubuh.

&l…

Cara Hilangkan Jerawat Tegar Di Muka Dengan Cara Yang Paling Lembut dan Berkesan

Bismillahirrahmanirrahim..

Kulit wajah yang berjerawat merupakan masalah yang besar pada bukan saja wanita, bahkan lelaki pun. Jerawat sekarang bukan masalah remaja je, bahkan ada yang dah 30-an pun still ada masalah jerawat ni. Produk kecantikan, facial semua dah cuba tapi hasilnya sekadar RM je yang habis dibelanjakan. Jerawat masih ada. Yang lagi merisaukan kulit wajah jadi makin sensitif akibat penggunaan bahan kimia dalam produk kecantikan yang tidak sesuai dengan kulit wajah. Dah la makin sakit, duit lak banyak dilaburkan untuk hasil yang tidak memuaskan.

Sebenarnya ada banyak sebab kenapa kulit wajah menjadi sangat sensitif dan berjerawat. Antaranya adalah:
hormon yang tidak seimbang menyebabkan kulit berminyakpencemaran dari udara seperti habukalergi terhadap sesetangah makanan ataupun persekitarankulit sensitif terhadap bahan kimia dalam produk kecantikankurang nutrisi tertentu yang dapat membantu pemulihan kulit wajah Antara produk Shaklee yang saya sarankan adalah:


GLA Comple…