Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Januari, 2016

AJHT tak dijual lagi??! Jangan panik...kita ada alternatifnya

Bagi mereka yang mementingkan penjagaan kesihatan sendi seperti lutut, pinggang, bahu dan keseluruhannya, pengambilan suplemen Shaklee seperti Advanced Joint Health Tablet (AJHT), Ostematrix dan Omegaguard merupakan antara pilihan wajib untuk diamalkan, terutamanya bagi mereka yang telah mencuba dan merasai perubahan positif dalam kesihatan sendi mereka. AJHT tablet terutamanya, merupakan satu-satunya suplemen untuk sendi yang tidak hanya membekalkan glucosamine pada badan kita bahkan beberapa komposisi penting lain yang baik untuk kesihatan sendi kita. 
1.Ekstrak Boswellia untuk menghalang pembentukan bahan kimia yang menyerang tulang rawan. 2.Ekstrak jagung untuk membantu mengekalkan tulang rawan. 3.Zink, Tembaga, Mangan dan Vitamin C untuk membekalkan nutrient penting dalam kesihatan sendi.
Namun begitu, sejak beberapa bulan kebelakangan ini, AJHT diberhentikan penjualannya oleh Shaklee. Kenapa ya??!! Suspen dah ke? HeheheheSebenarnya Shaklee akan mengeluarkan formulasi baharu untuk …

Bagaimana Cara Untuk Berhenti Merokok Dengan Cara Yang Paling Tak Sengsara Tetapi Berkesan

Pernah tak kita dengar suami/adik/abang/ayah beriya-iya berazam saban tahun untuk berhenti merokok tapi tak juga berhentinya? Walaupun budget semakin tight, pasti ada cara diorang ni “saving” untuk dapatkan budget untuk rokok diorang kan? Nak tak insan-insan tersayang kita ni bebas dari belenggu rokok dan amalkan cara hidup sihat?Merokok meningkatkan risiko sehingga 10 kali ganda untuk mendapat 40 jenis penyakit serius seperti kanser paru-paru, penyakit jantung dan angin ahmar atau strok. Merokok boleh memberi kesan kepada hampir setiap organ dan tisu badan.Mengapa mereka harus berhenti merokok?Merokok memberi keburukan kepada semua orang. Ia tidak memberi kebaikan kerana:·Merokok memberi kesan buruk kepada orang di sekeliling anda terutama ahli keluarga.·Ibu yang mengandung boleh melahirkan anak tidak cukup bulan, kurang berat badan atau mati selepas lahir.·Kanak-kanak yang terdedah kepada asap rokok boleh: Sering sakit dengan mengalami batuk-batuk, selsema serta jangkitan telinga, h…

Ketahui Tanda-Tanda Awal Penyakit Kanser Serviks Agar Ianya Dapat Dibendung Lebih Awal

Assalamualaikum..Entry kali ini saya nak kongsikan sedikit info berkaitan tanda-tanda awal kanser serviks untuk panduan kita bersama. Ringkasan ini adalah hanya berdasarkan pembacaan saya dan untuk maklumat terperinci, saya amat galakkan kawan-kawan untuk berhubung dengan pakar kesihatan anda.Barah pangkal rahim atau juga dikenali sebagai kanser serviks merupakan barah yang kedua paling tinggi terjadi di kalangan wanita di Malaysia. Barah pangkal rahim juga merupakan barah paling biasa dikalangan wanita usia biak (reproductive age).
Salah satu faktor penyumbang utama kepada pembentukan kanser ini ialah jangkitan kumanHuman Papilloma Virus (HPV) khususnya jenis 16 dan 18. Kedua-dua jenis virus ini menyumbangkan kira-kira 70 peratus daripada keseluruhan kejadian kanser serviks yang disebabkan oleh virus HPV ini. Selebihnya adalah disebabkan oleh virus HPV jenis lain. Secara umumnya, walaupun kebanyakan jangkitan HPV ini akan sembuh sendiri tetapi jika ianya berulang dan berterusan ia bol…

Tahukan anda apakah kesannya menyapu vitamin E secara terus pada rambut kita?

Tahukan anda apakah kesannya menyapu vitamin E secara terus pada rambut kita? Pengunaan minyak vitamin E secara intensif pada rambut telah membuktikan kesan positif pada kesihatan rambut seperti mencegah rambut gugur, serta menggalakkan pertumbuhan rambut dengan menyuburkan kesihatan kulit kepala. Terdapat banyak manfaat vitamin E pada kesihatan badan kita termasuk pertumbuhan rambut yang sihat. Pengambilan vitamin ini telah dibuktikan bermanfaat dan kesannya boleh dilihat dalam hanya beberapa minggu. Tambahan juga ia boleh digunakan pada kulit atau kulit kepala secara topically atau disapu terus pada rambut dan kulit kepala untuk meningkatkan dan mempercepatkan kesannya. Kualiti dan tekstur rambut boleh diperbaiki apabila ia kerap disuburkan dengan minyak vitamin E. Berikut adalah beberapa faedah Vitamin E yang boleh memberukan kesan pada kesihatan rambut kita:1.Pertumbuhan rambutVitamin E adalah stimulant yang baik untuk pertumbuhan kapilari darah.  Apabila kapilari darah sihat dan s…

Selamatkah Makan Produk Shaklee??

Salam semua..rasanya ramai yang dah dengar berita penarikan semula dua produk kesihatan dan kecantikan yang agak popular kini akibat kandungan merkuri terkandung di dalam produk terbabit. 
Produk kosmetik yang dicampurpalsu dengan merkuri lazimnya dipasarkan untuk tujuan mencerahkan kulit dan rawatan anti penuaan seperti masalah jeragat, kulit tidak sekata dan kedutan. Produk kosmetik tidak boleh mengandungi merkuri kerana ia boleh memudaratkan kesihatan dan menyebabkan kerosakan pada buah pinggang dan sistem saraf. Ia juga boleh menganggu perkembangan otak kanak-kanak yang masih kecil atau yang belum dilahirkan.Selain itu, kesan mudarat akibat pendedahan kepada merkuri boleh juga dialami oleh orang sekeliling apabila produk kosmetik yang mengandungi merkuri yang disapu pada kulit meruap dan dihidu. Bayi dan kanak-kanak kecil berisiko terdedah kepada merkuri apabila mereka menyentuh produk kosmetik yang mengandungi merkuri atau orang yang menggunakan produk kosmetik tersebut. Penggunaa…

Best Quote

Cara Nak Basuh Kasut Sekolah Anak Dengan Cara Paling Malas Dan Putih Berseri

Hai, salam semua.. Hari ni saya sajer nak bakar semangat mak-mak yang dok struggle basuh kasut sekolah anak-anak yang dari beli warna putih dah jadi berbelang-belang macam kuda belang. Hehehe
Nak tak, kalau bila anak balik dari sekolah dengan kasut berbelang-belang, kita amik kasut diorang pastu terus campak masuk dalam baldi, biar terendam semalaman.
Esoknya, keluarkan kasut terendam tu, guna berus sental sikit-sikit (tak perlu jadi sado untuk tujuan ni), tadaaaa! Kasut putih dah jadi putih balik!

Rahsianya:
Rendamkan kasut kuda belang tadi dalam air yang dicampurkan dengan Basic H2!
Jimat, sebulan tak habis pakai pun kalau setakat nak rendam kasut putih, rendam baju putih sekolah anak tu. Nak guna untuk cuci sink, dapur, tingkap, apa-apa je la yang nak dicuci pun boleh.
Hubungi saya di 012-7106550 untuk untuk dapatkan Basic H2 anda dengan pelbagai cara penggunaannya sekarang!
Jumpa lagi!

VITAMIN SHAKLEE PALING MURAH DI PASARAN

PENAT survey nak cari vitamin Shaklee sbb:
@ nak harga paling murah @ nak cod gak sbb tak nak kos poslaju @ nak cari pengedar yg boleh consult mcm nutritionist
kenapa tak join jadi ahli terus? @ beli over counter atau order online terus sampai  ke alamat kita @ dapat harga ahli terus, tak perlu nak tawar menawar @ boleh terus consult nutritionist Shaklee yang confirm  berpengalaman
Dengan hanya RM68.90 seumur hidup, anda boleh dapat  semua tu.. :D
hubungi saya di 012-7106550 utk info lanjut.

VITAMIN SHAKLEE PALING MURAH DI PASARAN

Testimoni Set Asas Milkbooster Shaklee Untuk Ibu Bekerja Dapat RestockSusu Ibu Sebelum Kembali Bekerja

Assalamualaikum.. Beberapa minggu lepas, ada sorang kawan dari ofis lama saya yang baru melahirkan baby boy comel, contact saya bertanyakan mengenai produk Shaklee yang boleh bantu beliau buat stok susu ibu untuk babynya. Cuti maternity pun dah nak habis tak lama lagi so beliau risau kalau-kalau stok tak cukup dan risau kalau penghasilan susu ibu terjejas disebabkan beliau telah kembali bekerja. Saya syorkan padanya untuk mengambil cadangan set asas sebagai milkbooster iaitu ALFALFA & ENERGIZING SOY PROTEIN (ESP). ALFALFA memang telah lama digunakan secara tradisional sebagai penggalak susu ibu manakala ESP pula sebagai pemenuh nutrisi ibu untuk penghasilan susu ibu yang berkualiti. Ada antara pengguna set asas milkbooster ini yang mengatakan bahawa susu ibu yang dihasilkan setelah mengambil kedua suplemen ini menjadi lebih pekat dan bayi mereka cepat kenyang. Alhamdulillah cukup bekalan untuk anak kembarnya.. =) Berikut saya kongsikan perbualan whatsapp saya dengan kawan seofis lam…

Testimoni Zinc Complex Untuk Set Kesuburan Shaklee Bagi Mereka Yang Merancang Untuk Menimang Cahayamata

Zinc Complex Shaklee Dihentikan Penjualan Mulai Februari Ini!!!

Bismillahirrahmanirrahim..

As-salam semua,

Rasanya masih tidak terlewat lagi untuk saya ucapkan selamat menyambut tahun baru 2016 kepada kawan-kawan semua. Apa azam tahun baru ni? Carry forward lagi ke azam tahun lepas? hehehe gurau je..Mana yang perlu diperbaiki dari tahun lepas apa salahnya kita carry forward ke tahun ni kan? =)

Sebut pasal diperbaiki, Shaklee Corp telah memberbaharui formulasi Zinc Complex dengan formulasi terkini yang mampu lagi membantu kita meningkatkan kesihatan kita. Seperti suplemen lain yang telah menjalani pembaharuan dalam formulasinya (buat masa sekarang Advanced Joint Health Tablet), Shaklee Corp perlu memohon kelulusan KKM untuk memastikannya selamat digunakan oleh para penggunanya di Malaysia. Permohonan ini mungkin memakan masa sedikit, oleh itu saya galakkan mereka yang sebagai pengguna tegar suplemen Zinc Complex ini untuk restock stok Zinc Complex masing-masing sekarang kerana bulan ini adalah bulan terakhir Shaklee menjual Zinc Complex dengan form…

Mahukan Vitamin Yang Mudah Diserap Ke Dalam Badan KIta? Tahu Tak Bagaimana Vita-Lea With Iron Shaklee Mudah Larut Dalam Air?

Bismillahirrahmanirrahim..

As salam semua..di entry sebelum ni (klik sini) saya ada tunjukkan keputusan visual multivitamin VITA-LEA WITH IRON dalam Ujian Air. Kali ini saya akan kongsikan sedikit mengenai kelainan multivitamin ini berbanding multivitamin jenama lain yang membuatkan ia semakin mendapat tempat di hati pengamal multivitamin seluruh dunia.. Bukan omong kosong, kalau tidak masakan jenama ini mampu bertahan selama 100 tahun di pasaran!



VITA-LEA adalah multivitamin dan mineral yang PERTAMA dicipta di dunia. Asalnya dikenali sebagai "Vitaliza-Mineral" dan disingkatkan sebutannya menjadi "Vita-min", dan perkataan vitamin yang disebut kini asalnya dari jenama Shaklee. Peningkatan teknologi telah mengubah bentuknya dari cecair (90 tahun lalu) kepada bentuk tablet yang dikenali sebagai Vita-Lea. Setiap tablet mengandungi 30 nutrisi penting harian yang lengkap yang diekstrak daripada sayuran dan buahan, 12 vitamin dan 7 mineral penting sebagaimana disarankan o…

Anda Bercadang Untuk Amalkan Pemakanan Sihat Tetapi Anda Tak Tahu NakPilih Suplemen Mana Satu? Pernah Cuba Teknik "Ujian Air"?

Bismillahirrahmanirrahim..

Salam semua..kali ini saya nak kongsikan jawapan saya pada seorang pelanggan baru Shaklee saya yang berazam untuk menjaga kesihatan beliau sekeluarga melalui pemakanan nutrisi lengkap. Sebagaimana yang kita sedia maklum, pemakanan lengkap yang terbaik adalah melalui pemakanan makanan yang berzat dan segar. Namun atas sebab-sebab penyediaan makanan, makan luar, kesibukan berkerja dan lain-lain, pengambilan suplemen tambahan merupakan cadangan terbaik untuk melengkapkan keperluan nutrisi harian kita.

Untuk penjagaan asas kesihatan, dan introduction bagi mereka yang baru mula mengambil suplemen, saya cadangkan mereka mengambil multivitamin dan multimineral VITA-LEA WITH IRON bagi dewasa dan VITA-LEA FOR CHILDREN bagi kanak-kanak berumur 4 tahun ke atas. Tanya pelanggan saya tadi, multivitamin jenama lain tak OK ke? Jawap saya, bukan tak OK tapi saya pernah amalkan 2 jenama multivitamin dan mengikut pengalaman saya sendiri, saya lebih berpuas hati dengan jenama …