Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Februari, 2016

7 Soalan Yang Sering Ditanya Mengenai Vivix Shaklee

7 Soalan Yang Sering Ditanya Mengenai Vivix Shaklee
#1. Apakah VIVIX?VIVIX adalah satu produk “patent pending” dari Shaklee, dan dihasilkan secara esklusif untuk Shaklee dengan ramuan yang dihasilkan di makmal kajian Shaklee sendiri. Ramuan-ramuan ini disahkan dapat memberikan kesan positif pada empat mekanisma utama badan kita dalam penuaan selular, termasuk:·membantu melindungi dan memperbaiki kerosakan sel-sel DNA kita·membantu menggalakkan pemulihan sel agar awet muda·menggalakan penghasilan tenaga mitochondrial·memperlahankan penghasilan protein AGE#2. Bila saya patut ambil VIVIX?Ambil sesudu teh sahaja VIVIX setiap sehari bersama sarapan ataupun makan tengahari. Pastikan botol VIVIX digoncang rata sebelum menuangkan ke dalam sudu.#3. Boleh saya ambil VIVIX lebih dari satu sudu teh sehari?Menurut kajian terkini Shaklee, pengambilan melebihi dos yang dicadangkan tidak menunjukkan sebarang penambahan manfaat pada badan kita.#4. Boleh tak saya ambil VIVIX dengan suplemen Shaklee yang…

Apa Yang Dimaksudkan Patent-Pending Vivix

Assalamualaikum wbt
Korang perasan tak dalam kebanyakan poster promosi Vivix ada tertulis Patent Pending? 
Apa maksud patent pending? Maknanya produk ni dah dihantar permohonan utk dapat hak patent. Walaupun belum dipatenkan secara rasmi, tp dgn adanya patent pending, Vivix ni secure, takde orang boleh tiru patent2 Shaklee ni.


Apa yg Shaklee patenkan utk produk Vivix?

1. Proses Cold Filling Extraction.

Ada banyak jenis proses utk ekstrak jus/minyak/pati dari tumbuh2an.

Cold extraction maknanya buah2 yg digunakan dlm vivix di-press utk mengeluarkan patinya dgn suhu rendah.

Ada proses yg guna air panas/suhu panas, proses mcm ni boleh menurunkan kualiti produk tu walaupun hasilnya mgkn lebih banyak.

Skg Shaklee patenkan proses cold filling extraction ni utk Vivix jadi org lain takleh curi.

2. Gabungan Polifenol

Bagi kesan maksimum, Vivix bukan cuma ada resveratrol tp gabungan polifenol. Umpama kita telan anggur muskadin sebijik.

3. Semulajadi, tanpa pengawet & stabil.

Kalo kita letak Vivix ata…

5 Makanan Yang Perlu Wanita Makan Ketika Didatangi Haid Agar Kekal Sihat dan Bertenaga Sepanjang Hari

Senggugut bukan sahaja tidak menyelesakan bahkan adakalanya boleh menyebabkan wanita yang didatangi haid boleh jatuh pengsan!
Jom kita ketahui apakah makanan yang perlu diambil dan makanan yang perlu dielakkan untuk memastikan badan kita sentiasa segar dan cergas walaupun ketika sedang haid ! =D5 Makanan Yang Perlu Wanita Makan Ketika Didatangi Haid Agar Kekal Sihat dan Bertenaga Sepanjang Hari
#1. Sayuran hijauMenurut seorang pakar kesihatan dari Gynecology Center Amerika Syarikat, Dr. Christine O'Connor, sayuran berdaun hijau bukan sahaja kaya dengan zat besi dan vitamin B, kandungan fiber juga tinggi yang mana dapat membantu menangani masalah sistem perkumuhan yang kerap menyerang wanita ketika sedang haid.#2. KekacangMenurut beliau lagi, makanan kekacang kaya dengan lemak baik seperti omega-3 yang banyak membantu untuk membekalkan nutrisi pada badan ketika sedang haid.#3. Buah-buahan segarSelain dari sayur-sayuran, buah-buahan segar juga dapat membekalkan fiber atau serat yang d…

Bagaimana Untuk Mengurangkan Water Retention (Gemuk Air)

Bagaimana Untuk Mengurangkan Water Retention (Gemuk Air)
Tahu tak yang masalah water retention atau gemuk air ini selalunya diakibatkan oleh kurangnya pengambilan air harian kita? Jika badan kita menyimpan lebih banyak air jika badan berada dalan keadaan dehydrated, so minum lebih banyak air untuk menyingkirkan lebihan air tersebut.


Apakah tips yang dicadangkan oleh pakar-pakar kesihatan jika kita mahu mengurangkan masalah water retention / gemuk air ini? 


#1. Minum Lebih Air Masak Bunyinya macam pelik kan? Kalau kita nak singkirkan air keluar dari badan kita, kita perlu minum lebih banyak air berbanding kebiasaanya. Ya, tetapi itulah hakikatnya yang berlaku. Lagi banyak air masak yang kita minum, lebih banyak dan mudah air dalam badan kita dapat disingkirkan. Air juga merupakan metabolism booster yang amat baik, oleh itu nak cepat kurangkan berat, minum banyak air masak.
#2. Kurangkan Pengambilan Makanan Masin / Bergaram Banyak makan makanan bergaram seperti kacang putih, makanan ringan, j…

Sumber Antibiotik Semulajadi Sebagai Pengganti Antibiotik Sintetik

Assalamualaikum..Seronok nak kongsikan satu pengalaman saya semasa dijangkiti ear infection masa CNY baru-baru ni..bukan excited nak kongsikan rasa sakitnya tapi cara rawatan doktor yang baru saya jumpa untuk rawatan. Sebelum ni saya saya kerap berjumpa doktor pakar ENT yang biasa saya jumpa, tapi kali ini terniat nak jumpa doktor lain pula..kata orang lain doktor, lain cara rawatannya.Telinga kanan saya memang agak sensitive, tersilap sikit cepat je infection datang. Sakit berdenyut-denyut dah bila dah semakin melarat, nanah mula keluar.
Kebiasaannya bila saya datang untuk mendapatkan rawatan, saya kena jalani procedure seperti “suction” untuk keluarkan apa yang tak sepatutnya ada dalam salur telinga tu. Kemudian saya dibekalkan dengan ubat titis telinga, antibiotik, ubat kurangkan bengkak, dan ubat tahan sakit. Dalam seminggu, saya kena datang kembali untuk follow up, dan selalunya selepas seminggu rawatan, telinga saya dah ok dah.Kali ini saya berjumpa dengan visiting ENT doctor di …

Get Clean Water Pitcher - Penuras air mudah alih yang senang di bawa ke mana-mana supaya bekalan air bersih berterusan mudah didapati

=============================PENURAS AIR MUDAH ALIH=============================
ØPenuras air mudah alih?? Biar betul..sama bagus ke macam filter yang pasang kat meter air dan pili sink kita tu?Ya, betul la tu..Namanya Get Clean® Water Pitcher. Design yang kompak dan cantik, ringan dan mudah di bawa ke mana-mana. Sama ada semasa bercuti-cuti Malaysia, berkhemah bersama flora dan fauna, di pejabat mahupun ketika rekreasi.Sebenarnya Get Clean® Water Pitcher ini ada lagi banyak kelebihannya dari kebanyakan filter air yang orang ramai gunakan sekarang. Antara kelebihannya:Disahkan berkesan mengurangkan plumbum, merkuri, kadmium dan bahan-bahan cemar lain di samping mengekalkan kandungan mineral air yang bermanfaat!Disahkan berkesan mengurangkan klorin, oleh yang demikian ia dapat membantu mengurangkan ancaman kesihatan akibat bahan sampingan klorin!Disahkan berupaya menapis 303 liter (80 gelen) air - dua kali ganda lebih banyak berbanding jenama terkemuka.Jag air pertama yang dilengkap…