Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Mac, 2017

Sekiranya Anda Pengamal Pil Perancang Keluarga, Anda Perlu Mengetahui Info Ini!

Terdapat  bermacam alternatif merancang kehamilan yang mudah didapati di klinik mahupun farmasi. Antara cara atau method yang menjadi pilihan wanita kebanyakkannya adalah dengan cara mengambil pil perancang keluarga sebagai alternatif merancang kehamilan. Namun korang aware tak, terdapat kesan sampingan lain (selain menjarakkan kehamilan) ke atas badan wanita sekiranya kita mengamalkan pengambilan pil kehamilan dalam tempoh yang agak panjang?


Untuk kali ni saya nak kongsikan kesan jangka masa pendek yang saya sempat baca di beberapa laman web kesihatan.
Keupayaan badan wanita yang mengambil pil perancang untuk menyerap dan memanfaatkan vitamin dengan baik agak terjejas apabila kita mengambil pil perancang kehamilan. Vitamin B6 memainkan peranan penting dalam system pertahan badan melawan penyakit, metabolism protein dan lebih 100 reaksi yang melibatkan enzim dalan badan kita. 




Vitamin B6 juga membantu biosintesis neurotransmitter dan mengekalkan paras homocysteine. Homocysteine adalah as…

Mengapa Tempoh Berpantang Dengan Shaklee Sangat Membantu Ibu-Ibu Selepas Melahirkan Bayi

Tempoh dua bulan selepas melahirkan (berpantang) membuatkan si ibu memang kritikal dengan keperluan nutrisi. Di kala badan si ibu memerlukan nutrisi optimum untuk pemulihan badannya selepas bersalin serta penyediaan badannya untuk bayi yang menyusu, banyak menu makanan tidak dapat diambil, akhirnya membataskan pengambilan nutrisi yang mencukupi.
Badan memerlukan banyak nutrisi untuk memulihkan luka luaran dan dalaman.

Nutrisi juga diperlukan untuk memulih dan memberikannya tenaga.

Nutrisi juga diperlukan untuk membantu menghasilkan susu ibu yang berkhasiat untuk bayi.

Apa yang boleh kita lakukan pada keadaan insan tersayang kita ini?

Pengambilan suplemen yang semulajadi dan mencukupi merupakan pilihan tepat untuk membantu ibu-ibu selepas bersalin.


Badan lesu, sembelit, tiada selera makan adalah antara masalah utama dan kritikal untuk ibu selepas melahirkan.

Berikut adalah testimoni dari mereka yang telah mengamalkan suplemen Shaklee di waktu kehamilan dan berpantang mereka:




Jom berpan…

Port Makan Best Di Melaka Dan JB

Assalammualaikum semua..
Sempena mood cuti sekolah ni, saya nak kongsikan beberapa port menarik untuk jalan-jalan cari makan area Melaka dan JB yang saya sempat singgah baru-baru ni. Bagi yang travel dengan anak-anak kecil memang sesuai sangatlah sebab saya pun mengejar masa dan mengejar ragam anak-anak saya hehehe so jjcm sekadar boleh la..tapi alhamdulillah memamg puas hati dengan makanannya.

First kami try coconut milk shake kat pesisir pantai Klebang, Melaka. Ada banyak kedai coconut milk shake area sini, so pilihlah mana yang berkenan. Saya beli kat kedai yang paling hujung, sebab sotong celup tepung dengan udang celup tepung dah memanggil-memanggil ke situ..hahaha


Aiskrim vanilla, air kelapa segar, isi kelapa segar, blended ice memang sesuai benar dalam cuaca panas tepi pantai camni. Sambil layan angin dan udara segar, cuci mata tengok orang main layang-layang, memang relaxing sangat. Memang patut cuba kalau korang dah ke mari. Antara attraction lain kat sini ada BUSTEL (Bus hot…

PROMOSI SHAKLEE (MAC 2017)

"Buat facial scrub je ke, facial mask tak boleh??"

Semalam ada yang dm tanya saya, "buat scrub je ke, facial mask tak boleh ke?"


Boleh jer..tak de masalah. Ikut creativity korang. Nak buat mask plain camtu je pun boleh, nak campur ngan madu, tomato paste, etc yang manfaat untuk kulit korang la..Kalau ikut "penyakit" budak-budak Shaklee ni, kami suka campur Alfalfa Complex ngan ESP. Gaul sekata pastu buat facial mask..dan hasilnya...jeng jeng jeng!



Kulit akan rasa smooth je, bersih n segar. Kalau rajin buat, kulit nampak makin cerah dan kurang cela. Cuba la..bila lagi! =D

Kalau yang terlebih rajin tu, siap campurkan SR Vita C Plus sekali dalam bancuhan tu. Ada gak campurkan Vita E Complex yang ada ekstrak grape seed oil tu. Jimat sungguh kitorg, makan boleh pakai pun boleh vitamin Shaklee tu..hehehehe

Okey la..sambung lagi next time.
See ya!

#facial #skincare #skincareshakleestyle #facemask #facescrub #alfalfa #esp #shakleerawang

Hubungi saya sekarang untuk info lebih lanjut mengenai cadangan produk Shaklee yang ses…

Dah Cuba Scrub Muka Alfalfa Complex Yang Takde Jual Kat Kedai?

Sambil tunggu si bujang saya kat pagar sekolah ni, saya nak share sikit info pada yang suka penjagaan kulit DIY nih.
Sapa yang suka pakai scrub? Natural scrub?? Maybe korang patut try scrub Alfalfa Complex ni!



Caranya mudah jer..korang lumatkan je tablet Alfalfa Complex tu, pastu tambah sikit air, atau madu lebah and then scrub lembut la kat muka korang.
Alfalfa Complex ni kaya ngan fiber, selain nutrien dan mineral yang berkepuk dalam tablet tu. Sambil scrub sambil kulit korang absorb nutrien dalam tu. 2 in 1 gitew!! Ok la..sampai situ je dulu ye..
Nanti saya share lagi. Boleh la start lumatkan tablet Alfalfa Complex korang tu pasni, nak pakai nanti senang 😍😍😍

 Liza Jahari (012-7106550)
Pengguna & Pengedar Bebas Shaklee
#shakleerawang #shakleeskincare #shaklee #diy #facial #facemask #facescrub

Menarik bukan? Ramai yang dah cuba dan tersangkut terus dengan produk Shaklee ini, bukan kerana duta produk, bukan kerana iklan di kaca tv. Semuanya semakin yakin dengan produk Shaklee…

7 Fakta Yang Perlu Wanita Ambil Tahu Mengenai Kanser Ovari

Kanser Ovari 
Terdapat lima jenis kanser yang memberi kesan kepadaorgan-organ pembiakkan wanita:  (1) serviks,  (2) ovari,  (3) rahim,  (4) faraj, dan (5) vulvar. 
Kumpulan kanser tersebut juga dikenali sebagaikansergynecologic. (Jenis yang ke-enam dalam kumpulan kanser gynecologic yang sangat jarang ditemui adalah kanser saluran fallopian).
Lembaran informasi mengenai kanser ovari ini didapati daripada Pusat untuk Penyakit Kawalan dan Pencegahan ini (CDC) tentang “Inside Knowledge”:Kempen untuk mendapatkan Fakta Mengenai Kanser Gynecologic. Kempen ini bertujuan untuk membantu wanita mendapatkan pengetahuan mengenai kanser gynecologic, menyediakan " pengetahuan dalaman" yang penting tentang badan dan kesihatan mereka. 
Apa itu kanser ovari? 
Kanser adalah penyakit dimana sel-sel dalam badan tumbuh di luar kawalan. Kanser sentiasa dinamakan atas nama organ yang pertama kali dijangkiti, walaupun ianya akan merebak ke bahagian organ-organ yang lain di kemudian hari. Apabila kans…