Langkau ke kandungan utama

"Buat facial scrub je ke, facial mask tak boleh??"

Semalam ada yang dm tanya saya, "buat scrub je ke, facial mask tak boleh ke?"


Boleh jer..tak de masalah. Ikut creativity korang. Nak buat mask plain camtu je pun boleh, nak campur ngan madu, tomato paste, etc yang manfaat untuk kulit korang la..Kalau ikut "penyakit" budak-budak Shaklee ni, kami suka campur Alfalfa Complex ngan ESP. Gaul sekata pastu buat facial mask..dan hasilnya...jeng jeng jeng!



Kulit akan rasa smooth je, bersih n segar. Kalau rajin buat, kulit nampak makin cerah dan kurang cela. Cuba la..bila lagi! =D

Kalau yang terlebih rajin tu, siap campurkan SR Vita C Plus sekali dalam bancuhan tu. Ada gak campurkan Vita E Complex yang ada ekstrak grape seed oil tu. Jimat sungguh kitorg, makan boleh pakai pun boleh vitamin Shaklee tu..hehehehe

Okey la..sambung lagi next time.
See ya!

#facial #skincare #skincareshakleestyle #facemask #facescrub #alfalfa #esp #shakleerawang

Hubungi saya sekarang untuk info lebih lanjut mengenai cadangan produk Shaklee yang sesuai untuk corak penjagaan kesihatan anda atau pembelian produk Shakalee pilihan anda di : Nurul Liza Jahari Pengedar Bebas Shaklee (ID # 1105924) Whatsapp : 012-7106550 Email : tranilar@gmail.com Atau anda boleh terus follow ig / FB page "Healthbeautycare4u" untuk update yang lebih pantas mengenai promosi terkini atau tips-tips kesihatan yang baik untuk anda. Untuk pembelian produk Shaklee, penghantaran produk adalah melalui COD (untuk area Rawang) dan secara Pos Laju / Gdex ke seluruh Malaysia. Sehingga ke entri seterusnya, jom jaga kesihatan bersama saya dan Shaklee!!

Catatan popular daripada blog ini

5 Resipi Biskut Raya Paling Ringkas dan Sedap

Salam Ramadhan, semua.
Dah separuh bulan Ramadhan ni, mesti ramai dah mulakan persiapan hari raya yang bakal menjelang tidak lama lagi. Dalam kita teruja unuk menyambut lebaran tahun ini, diharapkan semoga tiada yang membazir dan tidak dilupaka juga kepada mereka yang memerlukan.

Bagi yang berminat nak buat kuih raya sendiri, di sini saya sertakan pautan ke blog-blog yang berkongsi resipi mereka. Selamat mencuba! =D


Biskut Oat
http://hairul.com/blog/resepi-kuih-biskut-raya-tradisional-paling-mudah-dan-best/






Biskut Jejari Roti Coklat
http://www.fieza.net/resepi-biskut-jejari-roti-coklat/





Biskut Arab
http://www.suterakasihyann.com/2011/08/resipi-raya-biskut-arab.html





Biskut Susu
http://www.suterakasihyann.com/2010/08/resepi-biskut-sususimple-recipe.html





Biskut Cornflakes Madu
http://zalinzalina.blogspot.com/2013/08/cara-simple-buat-cornflakes-madu.html

10 Tempat Menarik Untuk Dikunjungi di Kuala Kangsar

Bismillahirrahmanirrahim..

Saya berasal dari Manong, dalam daerah Kuala Kangsar. Sebagai anak Kuala Kangsar, berbangga rasanya untuk saya mempromosi tempat-tempat menarik di sini. Berikut saya kongsikan 10 tempat menarik untuk dikunjungi di Kuala Kangsar:

1) Masjid Ubudiah


Masjid Ubudiah, kadang kala dikenali sebagai Masjid Diraja Ubudiah ialah sebuah masjid negeri di Bukit Chandan, Kuala Kangsar, Perak yang dianggap salah satu masjid terindah di Malaysia dan merupakan simbol kebanggaan dan kepercayaan untuk kaum Muslim di Perak. Kubah emas dan menara masjid adalah bukti dari keindahan senibina Islam. Masjid Ubudiah dirasmikan pembukaannya oleh Sultan Abdul Jalil Karamatullah Shah pada tahun 1917. 

Untuk maklumat lebih lanjut, klik pautan ini : https://ms.wikipedia.org/wiki/Masjid_Ubudiah,_Perak

2) Istana Kenangan / Kuning

Istana Kenangan adalah satu struktur kayu yang menarik di Kuala Kangsar, kini menempatkan Muzium Diraja Perak. Juga dikenali sebagai Istana Lembah dan Istana Tepas, Is…

5 Sebab Utama Mengapa Kita Perlukan Vitamin B-Complex

Bismillahirrahmanirrahim..

Selamat datang July 2015!
Mesti ramai yang ternanti-nanti produk mana yang ada promo hebat Shaklee bulan ni. Untuk bulan ni, Shaklee menawarkan nilai hebat wang anda untuk produk VIVIX, B-COMPLEX & VITA-LEA FOR CHILDREN!

Untuk entry kali ni saya kongsikan lima sebab utama mengapa kita perlukan vitamin B-complex. Tapi sebelum tu, tahukah anda apa specialnya vitamin B-Complex Shaklee ni berbanding vitamin jenama lain?




Sistem Penyerapan Diaktifkan Secara Bio Berpaten (Patented Bioactivated Absorption System)

B-Complex mempunyai sistem pengedaran nutrisi berpaten untuk memperbaiki penyerapan nutrien kritikalnya iaitu Asid Folik. Jumlah asid folik yang mencukupi dalam diet harian telah membuktikan penurunan kadar risiko wanita hamil melahirkan bayi dengan kecacatan otak atau kecacatan spinal cord. Bukan sahaja wanita hamil, wanita yang merancang mahu mendapatkan zuroat juga amat digalakkan untuk mengambil asik folik ini.


Vitamin B-Complex terdiri daripada himpun…