Langkau ke kandungan utama

Vitamin Ibu Mengandung Supaya Kekal Cergas Bertenaga (Shaklee)

Tempoh kehamilan adalah tempoh yang amat meletihkan bagiwanita, tambahan pula bagi mereka yang hamil anak kedua, ketiga dan seterusnya. Peningkatan usia dan pertambahan komitment memerlukan wanita hamil perlukan bantuan untuk kekal bertenaga sepanjang hari mereka.

Antara nutrisi penting yang diperlukan oleh ibu hamil adalah asid folik, protein, kalsium, zat besi dan juga vitamin D. Keperluan nutrisi ini perlu ditampung sama ada melalui pemakanan berzat dan dari sumber makanan tambahan seperti vitamin Shaklee.




Antara vitamin-vitamin Shaklee yang dicadangkan untuk ibu hamil adalah:


1. Vitalea

Sejenis multivitamin yang mengandungi 28 jenis vitamin. Vitalea memastikan kita mendapat khasiat yang cukup. Vitalea juga diperkaya dengan zat besi untuk membantu pembentukan darah merah dalam badan.
Vitalea juga bantu naikkan paras hemoglobin atau hb. Penting sangat untuk kita pastikan hb kita sentiasa tinggi supaya semua oksigen berjaya diangkut dan baby mendapat oksigen yang cukup.
Vitalea juga bantu tingkatkan hb untuk mengelakkan sebarang komplikasi semasa bersalin seperti berlaku pendarahan selepas bersalin. so, beware ye mum!
2. Vitamin C
Pengambilan Vita C bersama Vitalea membantu penyerapan zat besi ke dalam darah. Pengambilan Vita C juga boleh membantu meningkatkan imun badan ibu. Ibu mengandung perlu jaga kesihatan sebaiknya dan perlu mengelakkan diri daripada demam. Suhu badan yang paas dikhuatiri boleh mendatangkan komplikasi kepada anak.
3. B Complex
B complex shaklee lengkap dengan beberapa kumpulan Vitamin B dan diperkaya dengan asid folik. Sebelum mengandung lagi, kita perlu makan B Complex ni. Supaya, apabila kita mengandung, asid folik sudah cukup dalam badan.
Pengambilan B Complex juga bantu kita untuk mengawal emosi dengan baik. Tambahan pula, ketika mengandung, hormon kita tak stabil menyebabkan kita berasa loya dan tak lalu makan.
Jadi, mommies out there, jangan lupa ambik B Complex ni ye!
4.  Omegaguard
Omegaguard mengandungi DHA dan EPA yang membantu perkembangan kognitif dan visual bayi.  Omega guard juga kurangkan risiko pre-eclamsia pada ibu hamil dan mengelakkan kelahiran pra matang.
5. Energizing Soy Protein (ESP)
ESP bantu buat ibu hamil bertenaga, kurangkan stretch mark dan bantu kuatkan rahim ibu. ESP jugak bantu cantikkan kulit baby yang bakal lahir nanti.
Berikut adalah tip-tip yang dikongsikan dari supermom bagi ibu-ibu hamil yang mahu kekal cergas dan aktif sepanjang kehamilan mereka:



Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan produk ini, hubungi saya di 012-7106550 sekiranya anda mahu mendapatkan cadangan EKSKLUSIF untuk suplemen-suplemen yang sesuai untuk keperluan anda. Jom follow saya di IG @healthbeautycare4u dan FB Page Healthbeautycare4u untuk promosi terkini dari kami!

Catatan popular daripada blog ini

5 Resipi Biskut Raya Paling Ringkas dan Sedap

Salam Ramadhan, semua.
Dah separuh bulan Ramadhan ni, mesti ramai dah mulakan persiapan hari raya yang bakal menjelang tidak lama lagi. Dalam kita teruja unuk menyambut lebaran tahun ini, diharapkan semoga tiada yang membazir dan tidak dilupaka juga kepada mereka yang memerlukan.

Bagi yang berminat nak buat kuih raya sendiri, di sini saya sertakan pautan ke blog-blog yang berkongsi resipi mereka. Selamat mencuba! =D


Biskut Oat
http://hairul.com/blog/resepi-kuih-biskut-raya-tradisional-paling-mudah-dan-best/






Biskut Jejari Roti Coklat
http://www.fieza.net/resepi-biskut-jejari-roti-coklat/





Biskut Arab
http://www.suterakasihyann.com/2011/08/resipi-raya-biskut-arab.html





Biskut Susu
http://www.suterakasihyann.com/2010/08/resepi-biskut-sususimple-recipe.html





Biskut Cornflakes Madu
http://zalinzalina.blogspot.com/2013/08/cara-simple-buat-cornflakes-madu.html

10 Tempat Menarik Untuk Dikunjungi di Kuala Kangsar

Bismillahirrahmanirrahim..

Saya berasal dari Manong, dalam daerah Kuala Kangsar. Sebagai anak Kuala Kangsar, berbangga rasanya untuk saya mempromosi tempat-tempat menarik di sini. Berikut saya kongsikan 10 tempat menarik untuk dikunjungi di Kuala Kangsar:

1) Masjid Ubudiah


Masjid Ubudiah, kadang kala dikenali sebagai Masjid Diraja Ubudiah ialah sebuah masjid negeri di Bukit Chandan, Kuala Kangsar, Perak yang dianggap salah satu masjid terindah di Malaysia dan merupakan simbol kebanggaan dan kepercayaan untuk kaum Muslim di Perak. Kubah emas dan menara masjid adalah bukti dari keindahan senibina Islam. Masjid Ubudiah dirasmikan pembukaannya oleh Sultan Abdul Jalil Karamatullah Shah pada tahun 1917. 

Untuk maklumat lebih lanjut, klik pautan ini : https://ms.wikipedia.org/wiki/Masjid_Ubudiah,_Perak

2) Istana Kenangan / Kuning

Istana Kenangan adalah satu struktur kayu yang menarik di Kuala Kangsar, kini menempatkan Muzium Diraja Perak. Juga dikenali sebagai Istana Lembah dan Istana Tepas, Is…

5 Sebab Utama Mengapa Kita Perlukan Vitamin B-Complex

Bismillahirrahmanirrahim..

Selamat datang July 2015!
Mesti ramai yang ternanti-nanti produk mana yang ada promo hebat Shaklee bulan ni. Untuk bulan ni, Shaklee menawarkan nilai hebat wang anda untuk produk VIVIX, B-COMPLEX & VITA-LEA FOR CHILDREN!

Untuk entry kali ni saya kongsikan lima sebab utama mengapa kita perlukan vitamin B-complex. Tapi sebelum tu, tahukah anda apa specialnya vitamin B-Complex Shaklee ni berbanding vitamin jenama lain?




Sistem Penyerapan Diaktifkan Secara Bio Berpaten (Patented Bioactivated Absorption System)

B-Complex mempunyai sistem pengedaran nutrisi berpaten untuk memperbaiki penyerapan nutrien kritikalnya iaitu Asid Folik. Jumlah asid folik yang mencukupi dalam diet harian telah membuktikan penurunan kadar risiko wanita hamil melahirkan bayi dengan kecacatan otak atau kecacatan spinal cord. Bukan sahaja wanita hamil, wanita yang merancang mahu mendapatkan zuroat juga amat digalakkan untuk mengambil asik folik ini.


Vitamin B-Complex terdiri daripada himpun…